Plakat miru

Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzoriramo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju na planetu zemlja, o sočutju, o miru. Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela.

Naziv  29. Mednarodnega Likovnega  natečaja pod pokroviteljstvom mednarodne zveze Lions klubov,  Lions International  Peace Poster  Contest je bil   Praznovanje   miru.   Lions klubi Distrikta 129 Slovenija sodelujejo v projektu že 20 leto. LK Rogaška je sodeloval  že  štirikrat  in smo trikrat imeli dela otrok iz osnovnih šol  s področja Rogaške Slatine , Šmarje pri Jelšah in Rogatca uvrščena v finale najboljših 24 del.  Letos je sodelovalo 40 LK iz Slovenije od  , in je vsaki klub poslal v končnico natečaja po 3-5 del, kar je okrog 120-150 del.

V našem okolju je letos  sodelovalo okrog 80 otrok v treh šolah, in je 18 najboljših del izbrano za razstavo  v KC Rogaška Slatina . Pripravili bomo razstavo teh del med 7. In 14 .decembrom 2016 .

Iz našega okolja  so sodelovale I. in II. Osnovna šola Rogaška Slatina in OŠ Rogatec. Dela je ustvarjalo v I. OŠ Rogaška Slatina  30 učencev. Izbrana so dela šestih učencev za razstavo in nadaljnjo oceno : Nina Klemenčič (zmagovalka), Alja Klobasa, Nika Furjan, Eva Belcer, Živa Šprajc, Brina Volovšek. Mentorica je bila Erna Ferjanič.

V OŠ Rogatec je  delala skupina 13 otrok , od katerih so izbrana dela naslednjih šest: Timon Lužar (zmagovalec), Ana Vodušek, Lorena Bele, Žiga Artič,  Patrick Leskovar, Lara Krsnik. Mentorica je bila Nataša Novak.

V  I I. OŠ Rogaška Slatina v natečaju   je sodelovala skupina 30 otrok. . Za najboljša dela so izbrana dela: Zoe Drašković (zmagovalka),  Lana Vidović, Ines Županec, Ana Bedenik, Patricija Ducman, Tajda  P. Otroci so ustvarjali pod mentorstvom Branke Unverdorben.