Leo esej natečaj

Na mladih svet stoji… pa še kako je to res! V Leo klubu Rogaška smo dobili nov zagon – spodbuditi vas mlade, da začnete spreminjati okolico, na katero imate vpliv. Sposodili smo si Gandhijevo načelo, ki pravi, da bodi sprememba, katero si želiš videti v svetu.  Drobna dela za velike nasmehe.

Kaj pričakujemo od vas?

Odprite nam oči; poiščite luknjo v družbenem sistemu, katero bi bilo potrebno zakrpati. Nikakor ne sestavljati nove vlade in predlagati nadaljnjih ukrepov za blaginjo naše male državice. Iščemo tiste “male” črne luknje , katere nekoga pestijo vsaki dan v boju za preživetje. Ali je to nova menza za brezdomce ali igralnica za socialno ogrožene otroke presodite sami. Zasujte nas z velikimi mislimi; tistimi skoraj nemogočimi. Junaki eseja ste vi kot novodobni Robin Hood.

Kako vse skupaj poteka?

Preprosto. Pošljite svoje megalomanske eseje na naš e-mail naslov: info@leorogaska.si. Tema eseja je, kot smo že zgoraj omenili: “Bodi sprememba, ki si jo želiš videti v svetu.” Izbrali bomo enega umetnika idej, kateri bo za nagrado prejel leo izmenjavo v eno izmed evropskih držav po dogovoru (katere bodo na voljo, bo znano sredi decembra 2013, zato nas spremljajte na naši spletni strani www.leorogaska.si ali facebook skupini Leo klub Rogaska). Leo klub Rogaška bo srečnemu izbrancu pokrila stroške potovanja, bivanje in žepnino. Natečaj se zaključi 27.12.2013. Namenjen je dijakom tretjega in četrtega letnika srednjih šol.  Nagrajenec bo objavljen na literarnem večeru, katerega bomo za vas pripravili januarja 2014. Podrobnosti še sledijo.

Veselimo se skupnega sodelovanja!