Izlet v živalski vrt, junij 2012

Leoti  med  ”ta pravimi’ levi

Kako se znebiti strahu pred kačami in pajki,  kako odpraviti gnus, ki nam ga vzbujajo ščurki in podobna golazen? Kako lisici uspe uloviti bodičastega ježa? Katera žival se zna najbolj simpatično nastaviti fotografskemu aparatu?

Odgovore na ta vprašanja sedaj dobro poznajo otroci, ki so pod budnim očesom ”mladih levov,” obiskali Živalski vrt v Ljubljani.  Leo klub Rogaška je v soboto, 2. junija organiziral poučen in zabaven izlet za 40 šolarjev s področja šmarske upravne enote.

V živalskem vrtu pod Rožnikom si prizadevajo, da bi se ljudje znebili predsodkov do živali, kot so kače, pajki in žuželke. S tem namenom obiskovalcem omogočijo nadzorovan oseben stik s temi živalmi. Ob božanju velike pajkovke ali ”crkljanju” rdečega goža je se je tudi pri otrocih in leotih marsikateri  (neutemeljen) strah razblinil.

Po večurnem  odkrivanju zanimivosti živalskega sveta na svežem zraku  so se odlično prilegle hrustljave pice v piceriji Boccaccio. Pot domov je ob podoživljanju srečanj z živalmi in ogledovanju fotografij minila, kot bi mignil.

Tako kot je z dobro voljo in pripravljenostjo mogoče odpraviti marsikateri predsodek do živalskega sveta,  lahko tudi v  človeški družbi premagujemo ovire in širimo pozitivne vrednote. Leoti se zahvaljujemo vsem, ki  podpirate naše delovanje.

Spisala: Lucija Erjavec